Wanneer pannendak vervangen? Zo herkent u poreuze dakpannen!

Wanneer pannendak vervangen? Zo herkent u poreuze dakpannen

6 Signalen die aantonen dat uw dakpannen in Gilze-Rijen verouderd zijn

Met name de pannendaken in de regio Gilze-Rijen waarvan de levensduur is verstreken, worden na verloop van tijd poreus. Hierdoor verliezen ze hun waterdichte functie. Na veertig tot zeventig jaar kunnen woningeigenaren als gevolg van verouderde dakpannen last krijgen van daklekkages. Vraagt u zich af wanneer pannendak vervangen nodig is bij u in Gilze en Rijen? Laat dan op korte termijn een professional naar uw dakpannen kijken.

De dakdekkers van dakdekkersbedrijf Wildhagen Dak- en Geveltechniek zijn hier een geschikte partner voor. Onze gecertificeerde dakdekkers kunnen vanwege hun expertise en kennis de problemen aan uw dak snel signaleren en helpen u aan de meest houdbare oplossing voor uw dak. Het renoveren en herstellen van pannendaken behoort namelijk tot ons specialisme.

Controleer zelf wanneer pannendak vervangen nodig is

Wilt u zelf alvast een beeld krijgen van wanneer pannendak vervangen in uw geval verstandig zal zijn? Controleer dan eens of u onderstaande tekenen wellicht herkent. Deze zes signalen kunnen er namelijk op wijzen dat u er verstandig aan doet om op korte termijn een renovatie pannendak te laten uitvoeren door de dakdekkers van Wildhagen.

Check eerst eens zelf wanneer pannendak vervangen nodig is. U herkent poreuze dakpannen aan onderstaande zes signalen:

 • 1

  Uw binnenklimaat voelt vochtig en klam aan.

 • 2

  U voelt koude lucht via het dak uw woning binnenkomen.

 • 3

  U verliest warmte via uw dak waardoor u de verwarming steeds hoger moet zetten.

 • 4

  Er ontstaan vochtkringen of schimmelplekken aan uw plafond onder het dak.

 • 5

  Vanaf de buitenkant is veel groene aanslag (mos en algen) zichtbaar aan uw dakpannen.

 • 6

  U krijgt als het regent regelmatig last van lekkages.

Wanneer pannendak vervangen

Laat onze ervaren dakdekkers de conditie van uw dak beoordelen

Wanneer pannendak vervangen

U zult misschien zelf wel een aantal van de genoemde signalen herkennen, maar het beoordelen van de staat van een pannendak vraagt om de nodige ervaring en vakkennis. Daarom raden we woningeigenaren in Gilze-Rijen altijd aan om bij twijfel de ervaren dakdekkers van Wildhagen in te schakelen voor een dakinspectie. Onze vakmannen kunnen u dan direct vertellen wanneer pannendak vervangen Gilze-Rijen de meest verstandige vervolgstap is. En vervolgens eventueel uw dakproject vakkundig uitvoeren.

Wilt u weten wat de investeringskosten zijn?