Stenen impregneren alleen mogelijk op een schone ondergrond

Stenen impregneren alleen mogelijk op een schone ondergrond

Gevelspecialist Breda Oosterhout Etten-Leur levert maatwerk oplossing

Net als het schilderwerk van een woning of bedrijfspand hebben ook de stenen van de buitenmuren last van slijtage. Weersinvloeden, atmosferische vervuiling en de groei van algen en mossen zijn hiervoor verantwoordelijk. Zij tasten de waterafstotende toplaag van uw stenen 24/7 aan met alle gevolgen van dien. Om de toplaag te herstellen en te voorkomen dat er schade gaat ontstaan, zal eens in de 10 tot 20 jaar gekozen moeten worden voor stenen impregneren door een gevelspecialist.

Wanneer weet u als eigenaar dat het tijd is voor stenen impregneren?

Een concreet antwoord op deze vraag valt helaas niet te geven, omdat dit afhangt van diverse factoren. Als gecertificeerd gevelspecialist van Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda Oosterhout Etten-Leur Roosendaal adviseer ik u, om tenminste twee keer per jaar uw gevel te inspecteren. Doe dit bij voorkeur in de maanden april en oktober. Kijk naar de aanwezigheid van algen, mossen, zwarte aanslag, donkere plekken in de buitenmuren en naar scheuren. Wanneer u dit voor de eerste keer doet neem dan met uw mobiele telefoon enkele foto’s, zodat u een half jaar later eventuele veranderingen kunt zien. Wanneer die waarneembaar zijn, dan kunt u voor een second opinion kosteloos een beroep doen op de gevelspecialist van Wildhagen Dak en Geveltechniek Breda. In ongeveer 50% van de gevallen is stenen impregneren nog niet nodig.

Uw buitenmuur is inderdaad toe aan een onderhoudsbeurt

Zijn uw buitenmuren inderdaad toe aan een onderhoudsbeurt, dan zal stenen impregneren moeten plaatsvinden. Voordat dit mogelijk is, zullen uw buitenmuren gereinigd moeten worden, want het duurzaam aanbrengen van een professionele impregneercoating kan alleen op een brandschone ondergrond. Onze gevelspecialist zal u in dit soort situaties een maatwerk offerte aanbieden met hierin opgenomen een vaste all-in prijs. U weet dan exact waar u aan toe bent. Het staat u dan vrij hier wel of geen gebruik van te maken.

Spreekt onze werkwijze u aan? Raadpleeg dan voor het opstellen van een maatwerk offerte stenen impregneren inclusief stenen reinigen