Pannendak schoonmaken verlengt de levensduur sterk

Pannendak schoonmaken verlengt de levensduur sterk

Periodiek onderhoud voorkomt problemen als lekkages en verstoppingen

Een pannendak schoonmaken zorgt er niet alleen voor dat uw dak er weer als nieuw uitziet. Door eens in de 10 tot 20 jaar groot onderhoud te laten doen neemt de kans op lekkages en verstoppingen af tot vrijwel nul. Dit blijkt uit ervaringscijfers van de afgelopen decennia en is op zichzelf eenvoudig te verklaren.

Uw pannendak schoonmaken staat niet op zichzelf

Waarom doet elke woningeigenaar er verstandig aan om periodiek voor pannendak schoonmaken te kiezen? Door invloeden van buitenaf is de waterafstotende toplaag van dakpannen aan slijtage onderhevig en moet deze eens in de 10 tot 20 jaar een spreekwoordelijk steuntje in de rug krijgen. Dit wordt gedaan door dakpannen te voorzien van een transparante impregneercoating. Deze coating brengt een nieuwe waterafstotende toplaag over de bestaande toplaag aan. Hierdoor ontstaat een dakpan die feitelijk over een dikkere toplaag beschikt dan in de beginfase. Bovendien heeft de nieuwe toplaag als eigenschap, dat deze ook vuilafstotend is.

Er is echter een belangrijke voorwaarde om een impregneer coating aan te kunnen brengen. De duurzaamheid van Impregneer coating kan pas gegarandeerd worden wanneer de ondergrond waarop de impregneer coating moet worden aangebracht brandschoon is. Vandaar dat wij impregneren uitsluitend in combinatie met pannendak schoonmaken aanbieden en onze ervaren gevelspecialist altijd van tevoren komt kijken voor dat wij een offerte aanbieden. Als gecertificeerd dakdekkersbederijf en gevelspecialist bieden wij daarom uitsluitend een offerte aan wanneer wij beide disciplines zelf verzorgen. Wanneer u akkoord bent met de offerte plannen wij in overleg met u een datum.

Woont u in een straat waarin de woningen in eenzelfde periode zijn gebouwd, dan is de kans groot dat ook medebewoners in uw straat toe zijn aan pannendak schoonmaken. Kunt u meerdere bewoners interesseren, dan kunt u gebruik maken van aantrekkelijke collectiviteitskortingen.

Bent u nieuwsgierig wat uw pannendak schoonmaken inclusief impregneren u kost?

Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op