Ontmossen van daken in Breda Oosterhout Etten-Leur

Ontmossen van daken in Breda Oosterhout Etten-Leur

Wildhagen Daktechniek en Onderhoud Breda kan u snel helpen

Het is belangrijk dat u als woningbezitter in de gaten houdt in welke mate uw dakpannen last hebben van algen en mossen. Wanneer dat in sterke mate is, dan adviseren wij u om net als veel andere woningbezitters voor het ontmossen van daken te kiezen. Onderstaand leggen wij uit waarom dit zo belangrijk is voor het behoud van uw dakpannen.

Hoe vaak dienen uw dakpannen ontmost te worden?

Het antwoord op deze vraag moeten wij u schuldig blijven, want dat hangt volledig af van de plaats en omgeving waar uw woning staat. Staan er in de directe omgeving van uw woning weinig of geen bomen, dan zal de aanwas van algen en mossen een stuk minder zijn dan wanneer uw woning in een bosrijke omgeving staat. Een andere factor van belang is het materiaal waarvan uw dakpannen zijn gemaakt. Zo zijn betonnen dakpannen een stuk gevoeliger voor de groei van algen en mossen dan keramische dakpannen.

Algen en mossen dienen beslist eens in de 10 tot 15 jaar van uw dakpannen verwijderd te worden, omdat de toplaag dan behoorlijke slijtage verschijnselen begint te krijgen. De poriën van de dakpannen komen dan bloot te liggen. De minuscule worteltjes van algen en mossen hebben dan vrij spel om naar binnen te dringen. Dit heeft tot gevolg, dat scheurtjes en zelfs kleine lekkages kunnen gaan ontstaan die ook het dakbeschot gaan aantasten.

Profiteer van combinatie tarieven voor ontmossen van daken

Ons advies is om samen met een aantal buren voor ontmossen van daken te kiezen. Hoe groter het aantal deelnemende huishoudens in een straat is, des te hoger de korting die wij kunnen aanbieden. In de praktijk betekent dit, dat u een korting voor het ontmossen van daken tegemoet kunt zien die op kan lopen tot enkele honderden euro’s per gezin. Wildhagen Daktechniek Breda werkt met maatwerk offertes en vaste all-in prijzen. In elke maatwerk offerte wordt standaard ook dakpannen impregneren opgenomen. U kunt er dan voor lange tijd van op aan dat uw dakpannen weer water- en vuilafstotend zijn.

Voor het aanvragen van een maatwerk offerte nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen.