Ontmossen daken houdt uw dakpannen in topconditie

Ontmossen daken houdt uw dakpannen in topconditie

Collectief laten ontmossen met buren levert hoge kortingen op

Het periodiek laten ontmossen daken in combinatie met impregneren zorgt ervoor, dat de waterafstotende toplaag van uw dakpannen in topconditie blijft. Hierdoor voorkomt u dat de minuscule worteltjes van algen en mossen in combinatie met roetdeeltjes en zure regen in de poriën van uw dakpannen kunnen dringen. Op termijn zullen deze onherroepelijk gaan scheuren en vocht door gaan laten met alle gevolgen van dien. Door periodiek onderhoud (grote onderhoudsbeurt) te laten plaatsvinden is dit te voorkomen.

Periodiek ontmossen daken moet eens in de 10 tot 20 jaar gebeuren

Regelmatig krijgen wij de vraag voorgelegd om de hoeveel jaar het ontmossen daken moet gebeuren. Dat verschilt sterk namelijk eens in de 10 tot 20 jaar. Het grote tijdsverschil hangt af van de leeftijd dakpannen die op uw dak liggen, het materiaal waarvan de dakpannen gemaakt zijn en de omgeving waar een woning staat. Dit zijn drie belangrijke componenten die de tijdsduur periodiek ontmossen daken bepalen. Vandaar dat wij pas antwoord kunnen geven op de vraag wanneer wij uw dakpannen van dichtbij hebben gezien.

Gratis second opinion bij Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda

Dakdekkersbedrijf Wildhagen Dak- en Geveltechniek biedt haar gecertificeerde diensten aan in West-Brabant. Als gecertificeerd dakdekker en gevelspecialist kunt u ons inschakelen voor alle dakwerken en een groot aantal gevelwerken. Een van de diensten die wij aanbieden is het ontmossen daken in combinatie met impregneren. Wij bieden ontmossen daken alleen in combinatie met impregneren aan, omdat het anders geen zin heeft om uw dak te laten ontmossen. Wanneer wij uw dak grondig ontmossen komen op plaatsen waar de toplaag van dakpannen slijtageplekken heeft de poriën volledig bloot te liggen. Dat is ook de bedoeling, want dan kan ons impregneermiddel naar binnendringen en de toplaag volledig herstellen.

Wanneer u zich afvraagt of uw dak ontmost dient te worden, neem dan voor een kosteloze second opinion contact met ons op. Onze gecertificeerde specialist zal dan kijken of uw dak inderdaad toe is aan een grote onderhoudsbeurt. In de praktijk blijkt dit in de helft van de gevallen nog niet nodig te zijn. Maar dan heeft u wel zekerheid. U kunt aanzienlijk besparen op de kosten voor het laten ontmossen daken wanneer u dat samen met buren laat doen. Dit kan een besparing van honderden euro’s per gezin opleveren. Heeft u belangstelling voor ontmossen van uw dak?

Neem dan voor een maatwerk offerte