Impregneren van muren een uitstekende investering

Impregneren van muren een uitstekende investering

Levensduur en zelfs de isolatiewaarde van uw buitenmuren neemt toe

Goed onderhoud betaalt zich altijd terug, want de kans op problemen wordt dan tot een minimum beperkt. Vooropgesteld, dat het onderhoud door een gecertificeerd bedrijf wordt uitgevoerd. Dat geldt ook voor de buitenmuren van een woning of bedrijfspand. Wanneer u op tijd voor impregneren van muren kiest, dan zullen uw buitenmuren in conditie blijven. Geen barstjes, scheuren, vochtplekken en voegen zijn het positieve gevolg. Daarnaast is een ander aspect naar voren gekomen. Door uw buitenmuren op tijd te impregneren blijven de waterafstotende toplaag en de voegen in topconditie. Vocht en wind krijgen op deze wijze geen invloed. Wist u dat de isolatiewaarde van uw buitenmuur toeneemt wanneer de toplaag en voegen met professionele impregneer zijn bewerkt.

Het impregneren van muren kan alleen op een schone ondergrond

Over het belang van impregneren van buitenmuren is langzamerhand elke woningbezitter wel overtuigd. Waar veel woningeigenaren niet van op de hoogte zijn is het feit, dat impregneren alleen kan op een brandschone ondergrond. Wanneer de ondergrond niet schoon is, dan zal dit al snel voor de nodige klachten gaan zorgen. De impregneercoating kan namelijk niet tot in de poriën van de muurstenen doordringen en juist dat is belangrijk op plaatsen waar de coating is weggesleten. Wij krijgen hier wekelijks mee te maken. Wij worden als gecertificeerde gevelspecialist regelmatig ingeschakeld om te onderzoeken waarom een impregneermiddel niet goed heeft gewerkt. In 99 van 100 gevallen blijkt de reden geen schone ondergrond te zijn. Op zo’n moment vervalt de garantie van de fabrikant. Dit staat duidelijk vermeld in de gebruiksaanwijzing. Verreweg de beste methode is stoomreinigen met een geavanceerd apparaat als de Colorado 350. Dit apparaat verwijdert met enkel stoom van 150 graden en een variabele werkdruk van 250 BAR alle aanslag tot in de poriën van de stenen. Wanneer u daarna impregneer laat aanbrengen zal deze duurzaam blijven zitten.

Maatwerk offerte ontvangen inclusief vaste all-in prijs

Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda is een gecertificeerd bedrijf dat in de regio West-Brabant gekwalificeerde diensten aanbiedt, zoals het stoomreinigen en duurzaam impregneren van muren. Voor het vrijblijvend aanvragen van een maatwerk offerte inclusief all-in prijs.