Impregneren metselwerk houdt vocht en water buiten de deur

Impregneren metselwerk houdt vocht en water buiten de deur

Duurzaam hydrofoberen alleen mogelijk op een schone ondergrond

Als huiseigenaar in de regio West-Brabant doet u er verstandig aan om eens in de 10 tot 20 jaar de buitenmuren van uw woning te laten impregneren. Waarom is periodiek impregneren metselwerk zo belangrijk? Om u hier een onderbouwd antwoord op te kunnen geven is het van belang dat wij kijken naar de samenstelling van een buitenmuur.

Samenstelling van muren maakt impregneren metselwerk nodig

Verreweg de meeste muren zijn opgebouwd uit stenen en metselspecie. Elke steen heeft een waterafstotende toplaag. Zoals de naam al aangeeft zorgt de waterafstotende toplaag ervoor, dat het water wordt tegengehouden en dat het in de woning droog blijft dan wel dat er geen vochtdoorslag gaat ontstaan. De muurstenen zijn vastgezet met cement en hetzelfde geldt voor de voegen. Echter zowel de muurstenen als de voegen slijten in de loop der tijd als gevolg van weersinvloeden zoals regen, vorst en zon. De waterafstotende toplaag verliest als gevolg hiervan zijn/haar waterafstotende werking. Dat geldt ook voor het cement dat voor de voegen is gebruikt. Dat brokkelt langzaam af en wordt op den duur poreus wanneer periodiek niet voor impregneren metselwerk wordt gekozen. Het belang op tijd impregneren metselwerk is dus groot. Wanneer u steeds op tijd uw metselwerk laat impregneren, dan zult u aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit problemen krijgen met uw metselwerk.

Duurzaam impregneren metselwerk kan alleen op een schone ondergrond

Wanneer uw metselwerk duurzaam is geïmpregneerd kan dat weer 10 tot 20 jaar mee. Het enige probleem is dat voor een goede hechting de ondergrond, lees muurstenen en voegen, brandschoon moeten zijn. Dat kan alleen wanneer deze professioneel is schoongemaakt door een gecertificeerd dakdekkersbedrijf als Wildhagen dak & geveltechniek Breda. De ervaren gevelspecialist van Wildhagen gebruikt hiervoor de professionele stoomreiniger SteamPLUS 2.0. Nadat uw metselwerk is gereinigd en opgedroogd wordt het impregneermiddel secuur aangebracht.

Wilt u een maatwerk offerte ontvangen voor het reinigen en impregneren metselwerk in de regio West-Brabant?