Impregneren buitengevel houdt uw gevels in conditie

Impregneren buitengevel houdt uw gevels in conditie

Alleen duurzaam mogelijk wanneer uw gevels brandschoon zijn

Vast staat, dat periodiek impregneren buitengevel de waterafstotende toplaag van uw gevelstenen in topconditie houdt. Hierdoor krijgen vocht, algen en mossen vrijwel geen kans om schade aan de gevels van uw woning toe te brengen. Absolute voorwaarde die de fabrikanten van impregneermiddelen eisen is, dat het impregneermiddel wordt aangebracht op een brandschone ondergrond. Dat wil zeggen, dat er geen sporen van algen. mossen, roet of verfdeeltjes en vuilresten in de poriën van de gevelstenen mogen zitten. Wanneer dit wel het geval is, dan vervalt elke aanspraak op garantie.

Gevel reinigen is verplicht voor duurzaam impregneren buitengevel

Om optimaal en vooral duurzaam te kunnen profiteren van de kracht van een professioneel impregneermiddel, zult u uw gevel professioneel moeten laten reinigen. De beste methode is op afstand stoomreinigen met de Colorado 350. Dit geavanceerde apparaat, dat bestemd is voor professioneel gebruik, werkt met stoom van 150° dat met een werkdruk van 250 BAR op de buitengevel wordt gespoten. Deze combinatie zorgt ervoor, dat de gevelstenen tot in de poriën worden gereinigd wanneer de waterafstotende toplaag lokaal is weggesleten. Na het drogen kan dan met het impregneren buitengevel worden begonnen. Het impregneermiddel kan tot in de poriën van de gevelstenen duurzaam worden aangebracht. Na het impregneren zorgt de waterafstotende toplaag van uw buitengevel ervoor, dat u de komende 10 tot 20 jaar beschermd bent tegen alle weersinvloeden.

Geen wachttijden voor reinigen en impregneren buitengevel

Wanneer u in de regio West-Brabant woont, dan kunt u een beroep doen op de allround gevelspecialisten van Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda. Wanneer u bij ons een prijs voor het reinigen en impregneren buitengevel aanvraagt dan komen wij altijd op afspraak bij u langs om de gevels te inspecteren. Wij doen dit om te beoordelen wat de kwaliteit van uw gevels is en of deze geschikt zijn voor stoomreinigen. Tevens brengen wij de afmetingen van de gevels in kaart. Wanneer we alles in kaart hebben gebracht ontvangt u aansluitend een maatwerk offerte met daarin een all-in prijs. Zo weet u wat de exacte kosten zijn.

Voor het maken van een vrijblijvende maatwerk offerte voor het reinigen en impregneren buitengevel