Huis impregneren Breda Etten-Leur Oosterhout Roosendaal

Huis impregneren Breda Etten-Leur Oosterhout Roosendaal

Uw woning wordt meer waard en de kans op onkosten wordt nihil

Wanneer u wilt dat uw huis in goede staat blijft en haar waarde blijft behouden laat u net als vrijwel elke huizenbezitter waarschijnlijk groot onderhoud plegen. Zo wordt een huis eens in de 5 jaar geverfd, de tuintegels opgehoogd en wordt apparatuur zoals een cv-ketel eens in de 1 tot 2 jaar nagekeken. Echter de muren en pannendaken van de meeste huizen worden vergeten, terwijl zij juist ervoor zorgen dat u er droog en behaaglijk bijzit. Lekkages en vochtproblemen ontstaan wanneer huis impregneren wordt vergeten. De waterafstotende toplaag van uw dakpannen en buitenmuren zal slijtageverschijnselen beginnen te krijgen. De minuscule worteltjes van algen en mossen, roetdeeltjes, vuil en vocht kunnen in en door de muurstenen naar binnen dringen waardoor schade ontstaat. Denk aan gebarsten muurstenen, scheuren en vochtdoorslag. Dit laatste zorgt voor een grote kans op de ontwikkeling van schimmels in uw spouwmuren waardoor zelfs vervelende luchtjes kunnen ontstaan. Voor bewoners met gevoelige longen zorgt dit voor klachten en dat is absoluut te voorkomen.

Om de hoeveel jaar wordt periodiek huis impregneren aanbevolen?

Hier valt geen concreet antwoord op te geven. Ruwweg kan gesteld worden dat een huis impregneren eens in de 10 tot 20 jaar dient te gebeuren. Hoe weet u wanneer het tijd wordt voor huis impregneren? Wij adviseren u om in het voorjaar en najaar de muren van uw huis te controleren op de aanwezigheid van algen, mossen, zwarte aanslag, de vorming van barsten in stenen en scheuren in uw muur en donkere vochtplekken. Neem met uw mobiele telefoon enkele foto’s van uw buitenmuren en doe dit een half jaar later ook. Dan kunt u eenvoudig zien of er (grote) veranderingen zijn waar te nemen. Mocht blijken dat die er inderdaad zijn, dan kunt u voor een gratis deskundigenoordeel contact opnemen met de gevelspecialist van Wildhagen Dak- en Geveltechniek. Hij kan u vertellen of het inderdaad verstandig is om voor huis impregneren te kiezen. In de helft van de situaties blijkt dit namelijk het geval te zijn. Is huis impregneren aan de orde, dan krijgt u aansluitend een vrijblijvende maatwerk offerte aangeboden met daarin een vaste all-in prijs. Het staat u vrij om hier wel of niet op in te gaan.

Duurzaam huis impregneren kan alleen op een brandschone ondergrond

Een impregneer coating kan alleen worden aangebracht op een brandschone ondergrond. In de offerte nemen wij daarom ook muur reinigen en dakpannen reinigen op.

Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte ontvangen?