Gevels hydrofoberen maakt gevels 100% waterafstotend

Gevels hydrofoberen maakt gevels 100% waterafstotend

Het woon- en leefklimaat in uw woning wordt droger en gezonder

Wanneer is het verstandig dat u voor gevels hydrofoberen kiest en wat zijn de voor- en nadelen van het laten hydrofoberen van uw gevels? Op deze pagina proberen wij u antwoord te geven op deze vragen.

Wat  houdt gevels hydrofoberen in?

Gevels hydrofoberen is het waterafstotend maken van uw gevels. De gecertificeerde gevelspecialisten van Wildhagen Dak- en geveltechniek Breda doen dit door het aanbrengen van een professioneel hydrofobeermiddel. U moet dan denken aan gevels die gemaakt zijn van bakstenen, kalksteen, beton, natuursteen en voegwerk. Om duurzaam van de beschermde hydrofobeerlaag te kunnen profiteren moet de ondergrond beslist brandschoon zijn. Anders zal de hechting onvoldoende zijn en de gevel niet duurzaam waterdicht blijven. Om deze reden wordt gevels hydrofoberen bij Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda altijd aangeboden in combinatie met stoomreinigen. De kwaliteit en duurzaamheid van gevels hydrofoberen kan dan worden gewaarborgd.

Gevels hydrofoberen

Waarom kiezen particulieren en bedrijven voor gevels hydrofoberen?

Het hydrofoberen van gevels wordt onder meer toegepast om vochtdoorslag in gevels te voorkomen, de groei van algen mossen en schimmels tegen te gaan en om vorstschade te voorkomen omdat er vocht in de stenen zit dat uitzet. Daarnaast wordt gevels hydrofoberen in de grote steden preventief ingezet om de overlast van graffiti eenvoudig te verwijderen. Een ander bijkomend voordeel ten aanzien van gevels met een hydrofobeerlaag is dat graffiti een stuk moeilijker hecht aan gevels.

De kosten van het aanbrengen van een hydrofobeermiddel zijn laag, terwijl de voordelen groot zijn. Zo dalen de stookkosten, omdat de hydrofobeerlaag zorgt voor extra isolatie. Het wooncomfort in uw woning verbetert, omdat schimmels en vocht veel minder kans krijgen. Uw inboedel zal hierdoor eveneens langer meegaan. Samengevat uw gevels en dakpannen laten hydrofoberen verlengt de levensduur van uw gevels en dakpannen aanzienlijk.

Voor meer informatie over gevels hydrofoberen