Gevel laten reinigen Breda Oosterhout Etten-Leur Roosendaal

Gevel laten reinigen Breda Oosterhout Etten-Leur Roosendaal

Wildhagen Dak- en Geveltechniek heeft een maatwerk oplossing

Gevel laten reinigen hoort net als schilderen bij het groot onderhoud van elke woning of bedrijfspand. Niet alleen vanuit visueel oogpunt is het laten reinigen van een gevel aan te raden, maar vooral voor het behoud van uw gevels dient u dit eens in de 10 tot 20 jaar te laten doen. Net als het schilderwerk van uw ramen en deuren slijt de waterafstotende toplaag van uw gevelstenen. Om te voorkomen dat er barstjes, scheuren en vochtplekken in uw gevels gaan ontstaan, dient de waterafstotende toplaag met een professioneel impregneermiddel versterkt / vernieuwd te worden.

Eerst gevel laten reinigen, daarna uw gevel laten impregneren

Om een professioneel impregneermiddel aan te kunnen brengen, dient u eerst voor gevel laten reinigen te kiezen. Anders is het niet mogelijk, dat het impregneermiddel in de poriën van de gevelstenen kan doordringen en een geheel gaat vormen met de waterafstotende toplaag. Waarom kan dit niet? Op een gevel die bijvoorbeeld 15 jaar oud is zitten algen, mossen, zwarte roetaanslag en atmosferische vervuiling in allerlei vormen. Ook zullen er als gevolg van de werking woning scheurtjes zijn ontstaan. Om dit adequaat te kunnen verwijderen werken wij met stoom van 125 tot 150°, dat wij met een druk tot wel 200 BAR op de gevel spuiten. Hierdoor wordt alle aangroei en vuil van de gevel verwijderd. Zelfs tot in de poriën van de gevelstenen waar de waterafstotende toplaag weggesleten is.

Na het gevel laten reinigen ziet de gevel er weer als nieuw uit met een groot verschil, dat op sommige plaatsen in de schone gevel de poriën openliggen. Wanneer de gevel is opgedroogd en de professionele impregneercoating is aangebracht dan ziet de gevel er niet alleen als nieuw uit, maar ook de waterafstotende toplaag is duurzaam in topconditie. Als bonus zorgt de impregneercoating ervoor, dat de gevel ook vuilafstotend is geworden. Het mag duidelijk zijn dat gevel laten reinigen pas zinvol is, wanneer u de gevel ook laat impregneren door de gecertificeerde gevelspecialist van Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda.

Overweegt u ook uw gevel laten reinigen? Vraag dan een vrijblijvende maatwerk offerte aan