Dakpannen reinigen met hogedruk Breda Oosterhout

Dakpannen reinigen met hogedruk Breda Oosterhout

Wildhagen Daktechniek Breda voor een snelle en pasklare oplossing

Het belang van dakpannen reinigen wordt door steeds meer eigenaren van woningen en bedrijfspanden ingezien. Lange tijd is gedacht dat dakpannen reinigen met hogedruk enkel werd gedaan om het dak er schoon uit te laten zien, zodat de woning er weer verzorgd uitzag. Dit is slechts een deel van het belang om pannendaken periodiek te laten reinigen. Verreweg de belangrijkste reden om voor dakpannen reinigen met hogedruk te kiezen is de levensduur van uw dakpannen en het voorkomen van lekkages.

Wanneer weet u dat het tijd is om uw dakpannen te laten reinigen?

Dat verschilt per pannendak. Ruwweg kan gesteld worden dat dit tussen de 10 en 20 jaar is. Dit grote verschil in jaren heeft te maken met het soort dakpannen dat op uw dak ligt. De toplaag van keramische dakpannen gaat aanmerkelijk langer mee dan die van betonnen dakpannen. Ook de locatie van de woning is van invloed. Wanneer uw woning in een bosrijke omgeving of nabij een druk kruispunt staat zal dakpannen reinigen met hogedruk aanmerkelijk sneller nodig zijn. U kunt zelf constateren of het tijd wordt om uw dakpannen te laten reinigen. Dit is eenvoudig te constateren door in het voorjaar met uw mobiele telefoon 2 foto’s te nemen en dit in het najaar te herhalen. Door dit jaarlijks te doen kunt u eenvoudig zien wanneer er sprake is van een versnelde groei van algen, mossen en vuil.

Waarom belangrijk dat u op tijd kiest voor dakpannen reinigen met hogedruk

Wanneer u een sterke toename van algen, mossen en vuil op uw dakpannen ziet is het verstandig voor een deskundigenoordeel een gecertificeerd dakdekker als Wildhagen Daktechniek Breda te raadplegen. Hij kan u vertellen of het inderdaad tijd voor dakpannen reinigen met hoge druk is. Wanneer ook hij van mening is dat dit dient te gebeuren is ons advies om dit in combinatie met impregneren te laten doen. De oorzaak van de sterke groei van algen en mossen is, dat de waterafstotende toplaag van uw dakpannen ernstige slijtage plekken begint te krijgen. Door ze professioneel te laten reinigen en impregneren herstelt u deze waterafstotende laag weer volledig en bent u verzekert dat uw dakpannen weer voor 10 tot 20 jaar zonder problemen hun waterafstotende werk doen. Zijn uw dakpannen ook aan een periodieke onderhoudsbeurt toe?

Neem dan voor een vrijblijvende maatwerk offerte contact met ons op.