Dakpannen reinigen en impregneren Breda Noord-Brabant

Dakpannen reinigen en impregneren Breda Noord-Brabant

Kies altijd voor een allround en gecertificeerd dakdekkersbedrijf Breda

Wildhagen Dak & Geveltechniek Breda is een allround en gecertificeerd bedrijf dat gevestigd is in Breda en haar diensten aanbiedt in de regio West-Brabant. Onze gecertificeerde dakdekkers worden in het bijzonder de afgelopen jaren veelvuldig ingeschakeld voor dakpannen reinigen en impregneren. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit, dat steeds meer eigenaren van woningen via informatieve tv-programma’s zich bewust worden, dat dakpannen veel langer meegaan wanneer zij op tijd  periodiek onderhouden worden.

Waarom kiezen voor dakpannen reinigen en impregneren?

Waarom doet u er als woningeigenaar verstandig aan om voor periodiek dakpannen reinigen en impregneren te kiezen? Dit heeft alles te maken met de structuur van uw dakpannen. Elke nieuwe dakpan beschikt aan de buitenzijde over een relatief harde waterafstotende toplaag, die ervoor zorgt dat uw woning wordt beschermd tegen regen en sneeuw. Net als alle andere materialen is ook een dakpan onderhevig aan slijtageverschijnselen. Onderschat absoluut niet de weersinvloeden die 24/7 op deze beschermende toplaag inwerken. Dat geldt ook voor de werking en groei van algen en mossen. Ervaringscijfers leren, dat er in de toplaag na 10 tot 20 jaar slijtageplekken beginnen te ontstaan en dat juist in deze slijtageplekken algen en mossen beginnen te groeien. Wanneer u uw dakpannen niet spreekwoordelijk een handje helpt, dan slagen in het bijzonder de minuscule worteltjes van algen en mossen erin om in de poriën van uw dakpannen naar binnen te dringen. Uw dakpannen worden poreus en wanneer er temperatuurverschillen ontstaan zoals vorst, dan zullen er kleine breuken, barstjes en zelfs scheuren in uw dakpannen gaan ontstaan. Gevolg steeds grotere lekkages zullen het dakbeschot van uw dak gaan aantasten. Dit kan door professioneel periodiek onderhoud voorkomen worden.

Duurzaam dakpannen reinigen en impregneren Breda Oosterhout

De waterafstotende toplaag kan relatief eenvoudig duurzaam worden hersteld met een professioneel impregneermiddel. Het enige probleem is, dat het impregneermiddel alleen duurzaam kan worden aangebracht op een brandschone ondergrond. Uw dakpannen zullen daarom eerst gereinigd moeten worden met een professionele stoomreiniger als de Colorado 350. Deze geavanceerde stoomreiniger verwijderd alle algen, mossen, zwarte aanslag en vuil tot in de poriën van uw dakpannen. Wanneer de gecertificeerde dakdekker zijn werk heeft gedaan zien uw dakpannen er weer als nieuw uit. Wanneer de dakpannen droog zijn brengt de dakdekker het impregneermiddel aan, zodat de waterafstotende toplaag weer voor 10 tot 20 jaar haar werk kan doen. Raadpleeg voor meer informatie contact

Voor het maken van een afspraak op locatie