Zin en onzin over dakpannen laten reinigen

Zin en onzin over dakpannen laten reinigen

Dakdekker Breda Dongen Roosendaal Oosterhout Zundert Etten-Leur

Er gaan nog al wat verhalen de ronde over het nut van dakpannen laten reinigen. Grote groepen mensen vinden het complete onzin, terwijl er woningeigenaren zijn die het eens in de twee jaar (laten) doen. Als gecertificeerd dakdekkersbedrijf voor de regio West-Brabant willen wij u graag op basis van feiten helderheid verschaffen.

Eens in de twee jaar uw dakpannen laten reinigen

Er zijn woningbezitters die hun dakpannen eens in de twee jaar laten reinigen. Men denkt dat dit goed is voor de dakpannen, omdat algen en mossen zich niet aan de waterafstotende toplaag van de dakpannen kunnen hechten. Bovendien blijven ze er dan als nieuw uitzien. Antwoord gecertificeerd dakdekker Wildhagen Dak en Geveltechniek Breda: Ze blijven er ogenschijnlijk inderdaad als nieuw uitzien, maar schijn bedriegt. Door 2 – jaarlijks uw dakpannen onder druk af te laten spuiten of stoomreinigen versnelt u het slijtageproces van de waterafstotende toplaag. De enige uitzondering is, dat u de dakpannen ook elke twee jaar laat impregneren. De kwaliteit van de dakpannen is zo goed. dat dakpannen laten reinigen, maar eens in de 10 tot zelfs 20 jaar nodig is. Conclusie: Het heeft geen zin om eens in de twee uw dakpannen te laten reinigen.

Dakpannen laten reinigen heeft geen zin

De meerderheid van de woningeigenaren heeft nog nooit zijn/haar dakpannen laten reinigen, omdat dit geen zin zou hebben. De aanslag van algen, mossen en roetdeeltjes neemt men voor lief. Hetzelfde geldt voor een kortere levensduur van de dakpannen en kleine en grote lekkages. Dan vergoedt de verzekering de schade.

Antwoord gecertificeerd dakdekker Wildhagen Dak en Geveltechniek Breda: De waterafstotende toplaag van dakpannen is aan slijtage onderhevig. Na 10-20 jaar ontstaan slijtage plekken in deze toplaag. Juist op deze zwakke plekken komen algen, mossen en zwarte aanslag tot ontwikkeling. De minuscule worteltjes van algen en mossen kunnen in de poriën van de dakpannen naar binnendringen waardoor na verloop van tijd schade gaat ontstaan. Door op tijd dakpannen laten reinigen en impregneren houdt u de waterafstotende toplaag in topconditie. Resultaat: de levensduur van uw dakpannen neemt met tenminste 50% toe. Wist u overigens dat woningeigenaren zelf voor de schade van een lekkage opdraaien, omdat een verzekering vanwege achterstallig onderhoud niet zal uitkeren. Conclusie: Dakpannen laten reinigen hoort bij het periodiek onderhoud van een woning.

Wit u uw dakpannen laten reinigen en impregneren? Raadpleeg dan voor een maatwerk offerte