Dak schoonmaken verlengt levensduur van uw dakpannen

Dak schoonmaken verlengt levensduur van uw dakpannen

Mossen en vuil verwijderen voorkomt dat uw dak snel veroudert

Regelmatig uw dak schoonmaken is in meerdere opzichten verstandig. Allereerst zorgt een schoon dak er voor, dat uw woning er een stuk verzorgder uitziet. Daarnaast gaan daken en in het bijzonder dakpannen vele jaren langer mee, wanneer deze regelmatig worden schoongemaakt. De minuscule worteltjes van mossen en algen kunnen zich niet vast hechten en ontwikkelen in de dakpannen. Hierdoor worden haarscheurtjes en barstjes voorkomen waar anders vocht binnen kan dringen. Zeker ’s winters kan dit voor scheurvorming gaan zorgen met alle gevolgen van dien. Tenslotte voorkomt een schoon dak dat mossen, die in de dakgoot terecht komen, voor verstoppingen gaan zorgen.

Werkwijze professioneel dak schoonmaken door dakdekkersbedrijf

Voordat een gecertificeerd dakdekker van Wildhagen Daktechniek & Onderhoud met dak schoonmaken gaat beginnen controleert hij uw dak globaal op vitale onderdelen. Daarna neemt hij voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat grote hoeveelheden mos in de afvoer van uw dakgoten terecht komen. Om vervolgens te controleren of de ramen van dakkapellen en/of dakramen niet open staan.

Daarna beginnen wij met het verwijderen van de aanwezige mossen en algen op het dak. Bij grote hoeveelheden mos maken wij gedoseerd gebruik van natuurlijke specifieke producten, die snel inwerken op mossen. Daarna verwijderen we de mossen door onder meer gebruik te maken van een hogedrukreiniger. Om ons milieu zo min mogelijk te belasten maken wij bij voorkeur geen gebruik van deze middelen.

Dak schoonmaken

Wel of geen speciale coating aanbrengen op uw dakpannen

Dak schoonmaken

Wanneer na het dak schoonmaken blijkt dat door algen en mossen uw dakpannen duidelijke sporen van slijtage hebben, kunt u door onze gecertificeerde dakdekker een speciale coating laten aanbrengen. Deze speciale coating zorgt er voor, dat uw dakpannen weer voor vele jaren waterafstotend zijn. Tevens draagt deze coating er toe bij, dat mossen en algen zich veel minder snel kunnen ontwikkelen op uw dak.

Informatie over of een vrijblijvende offerte voor dak schoonmaken?

Graag nodigen wij u uit om contact op te nemen met Wildhagen Daktechniek & Onderhoud Breda, wanneer u meer informatie of een vrijblijvende offerte wilt hebben.