Dakpannen coaten geeft een woning een nieuwe uitstraling

Dakpannen coaten geeft een woning een nieuwe uitstraling

Een betaalbare oplossing en een gegarandeerd hogere prijs bij verkoop

Bent u van plan om uw woning en in het bijzonder uw dakpannen een opfrisbeurt te geven, omdat er over het pannendak van uw woning een grijs/groene grauwsluier ligt? Of kiest u voor het laten dakpannen coaten of het vervangen van alle dakpannen? De vraag is alleen of dit laatste echt nodig is? Volgens een recente dakinspectie kunnen uw dakpannen best nog wel jaren mee, wanneer ze een periodieke onderhoudsbeurt hebben gehad. Wat is verstandig?

Onafhankelijk deskundigenoordeel geeft u antwoord op uw vraag

Deze probleemstelling wordt regelmatig voorgelegd aan eigenaar Janus Wildhagen van Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda. Als ervaren gecertificeerd dakdekker komt hij op afspraak bij u langs om eerst in kaart te brengen wat de actuele situatie ter plaatse is. Dan is het pas mogelijk om u een onderbouwd antwoord te geven wat u het beste kunt doen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Nieuwe dakpannen, de bestaande dakpannen een periodieke onderhoudsbeurt geven of kiezen voor dakpannen coaten.

Dakpannen coaten

Kies voor dakpannen coaten wanneer dit nog mogelijk is

Zijn uw dakpannen dusdanig versleten dat een periodieke onderhoudsbeurt geen zin meer heeft, dan is het vervangen van uw dakpannen de enige oplossing. Vaak zullen dan ook de panlatten en wellicht delen van het dakbeschot vervangen moeten worden. Is een periodieke onderhoudsbeurt een optie, dan kunt u hiervoor kiezen. Dit komt neer op het laten stoomreinigen van uw dakpannen in combinatie met impregneren. Uw pannendak ziet er dan weer een stuk beter uit.

Tenslotte kunt u ook kiezen voor dakpannen coaten. Uw dakpannen worden dan tot in de poriën van de pannen gereinigd en daarna voorzien van een moderne dakcoating van 100% zuiver acrylaat. U kunt in principe elke kleur uitkiezen die u wilt. Uw woning krijgt een uitstraling die volledig bij deze tijd past. Daarnaast is coaten dakpannen in meerdere opzichten lucratief. De dakcoating is luchtdoorlatend en UV bestendig. Aanzienlijk goedkoper dan nieuwe dakpannen en stoot algen en mossen af. Coaten dakpannen is veel goedkoper dan nieuwe dakpannen. Bovendien zorgen zij ervoor, dat de waarde van uw woning aanzienlijk toeneemt. Een echte win-win situatie.

Wilt u weten wat u het beste kunt doen met uw pannendak? Maak dan bij voorkeur telefonisch een afspraak met Janus Wildhagen van Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda.