Buitenmuur reinigen kan alleen in combinatie impregneren

Buitenmuur reinigen kan alleen in combinatie impregneren

Anders liggen de poriën van uw stenen open en ontstaan problemen

Eens in de 10 tot 20 jaar doet u er als woningeigenaar verstandig aan om de buitenmuren van uw woning een grote onderhoudsbeurt (buitenmuur reinigen) te laten geven. De praktijk laat namelijk zien, dat de waterafstotende toplaag van muurstenen, dan niet meer volledig waterdicht is. U kunt dat zien aan de toenemende groei van algen en mossen in combinatie met het ontstaan van donkere vochtplekken in uw buitenmuren. Wanneer u dit constateert adviseren wij u om voor een deskundigenoordeel contact op te nemen met een gecertificeerde gevelspecialist van Wildhagen Daktechniek en Onderhoud Breda. Hij kan u vertellen of het tijd is voor een grote onderhoudsbeurt van uw buitenmuren of u nog enkele jaren verantwoord kunt wachten.

Uw buitenmuur is inderdaad aan een grote onderhoudsbeurt toe

Buitenmuur reinigen

Wanneer ook de gecertificeerde gevelspecialist van Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda van mening is dat het tijd is voor buitenmuur reinigen zal hij ter plaatse voor u een maatwerk offerte opstellen. Hierin wordt standaard ook impregneren met een duurzame impregneer coating opgenomen, omdat alleen buitenmuur reinigen op zijn zachts gezegd ontraden wordt. Wanneer uw buitenmuren professioneel gereinigd worden, dan komen de poriën van stenen, waarvan de beschermende toplaag is aangetast, bloot te liggen. Wanneer wij klaar zijn met buitenmuur reinigen zouden deze allemaal open en bloot komen te liggen en krijgen algen, mossen, zwarte aanslag en regen in combinatie met zon en wind vrij spel. Binnen afzienbare tijd zouden uw muren opnieuw versneld zijn aangetast.

Door uw grondig gereinigde buitenmuren ook professioneel te laten impregneren is de toplaag weer volledig waterafstotend. Als bonus zijn uw buitenmuren dankzij de impregneer coating ook vuilafstotend geworden. U kunt de komende 10 tot 20 jaar weer volledig op de werking van uw woning vertrouwen en dat is toch een fijne gedachte. Wilt u weten wat buitenmuur reinigen in combinatie met buitenmuur impregneren u kost?

Raadpleeg voor het maken van een vrijblijvende afspraak