Buitenmuur impregneren tegen vocht niet altijd de oplossing

Buitenmuur impregneren tegen vocht niet altijd de oplossing

Wanneer u een vochtprobleem heeft met de muren van uw woning is het belangrijk, dat u eerst laat onderzoeken wat de daadwerkelijke oorzaak is. Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met optrekkend vocht, dan heeft een buitenmuur impregneren tegen vocht geen enkele zin. Laat dit dus goed onderzoeken.

Wanneer buitenmuur impregneren tegen vocht wel zinvol

Wanneer de buitenmuren van uw woning tientallen jaren oud zijn en deze muren nog nooit een grote onderhoudsbeurt hebben gehad, dan is de kans groot dat het vochtprobleem door de conditie van uw buitenmuren veroorzaakt wordt. Ons advies is, wanneer u woonachtig bent in West-Brabant, dat u de hulp inschakelt van een gecertificeerde gevelspecialist als Wildhagen Dak- en Geveltechniek in Breda. Nadat hij de buitenmuur geïnspecteerd heeft kan hij vertellen of het vochtprobleem veroorzaakt wordt door de conditie van de buitenmuur. Het enige probleem is, dat hij nooit uit kan sluiten dat de buitenmuur het enige probleem is. Of dit nu wel of niet het geval is doet er feitelijk niet toe. U zult de buitenmuren een grote onderhoudsbeurt moeten laten geven. Wat houdt dit in?

Buitenmuur impregneren tegen vocht

Buitenmuur impregneren tegen vocht kan alleen op een schone ondergrond

Buitenmuur impregneren tegen vocht

Voordat kan worden begonnen met een buitenmuur impregneren tegen vocht moet een buitenmuur grondig schoongemaakt worden. Er mogen onder geen beding restanten van algen, mossen, roetaanslag en vuil achterblijven in de poriën van de muurstenen. Anders kan hier de impregneercoating geen nieuwe waterafstotende toplaag vormen. Dit vereist een hoge mate van nauwkeurigheid. Wij doen dit met stoom van 150° dat met een druk tot wel 250 zijn / haar werk doet. Wanneer dit gebeurd is, dan kan de impregneer coating worden aangebracht en voor de komende 10 tot 20 jaar haar werk doen. Na verloop van enkele maanden zal pas duidelijk worden of de conditie van de buitenmuur de enige oorzaak was. Houdt u toch last van vocht dan hebben wij te maken met optrekkend vocht en zal materiaal als Kriztal® toegepast moeten worden om u definitief van het probleem af te helpen.