Buitengevel impregneren kan alleen op een schone ondergrond

Buitengevel impregneren kan alleen op een schone ondergrond

Laat daarom uw gevel altijd eerst professioneel stoomreinigen

Het hoeft bijna geen betoog meer, dat ook de gevels van woningen een periodieke onderhoudsbeurt nodig hebben. Klusprogramma’s op de televisie hebben dat het grote publiek wel duidelijk gemaakt. Om de waterafstotende toplaag van gevelstenen sterk te houden zal eens in de 10 tot 20 jaar buitengevel impregneren moeten plaatsvinden. Wanneer u dit op tijd laat doen, voorkomt u vochtdoorslag en een sterke groei van algen, mossen en zwarte aanslag die op den duur voor schade gaan zorgen. Wanneer het tijd wordt voor een buitengevel impregneren verschilt sterk, omdat dit afhangt van verschillende factoren. Denk hierbij aan zaken als de plaats waar een woning staat, de steensoort en de omgeving.

Gevelreiniging voorwaarde duurzaam buitengevel impregneren

Voordat overgegaan kan worden naar buitengevel impregneren zal de gevel eerst grondig gereinigd moeten worden. En juist hier schuilt een groot gevaar. Er zijn woningeigenaren die het reinigen zelf ter hand nemen. Wat onze gevelspecialist in de praktijk ziet is dat men met een hogedrukspuit tracht om een gevel schoon te maken. Resultaat in negen van de tien situaties is, dat de minuscule worteltjes van algen en mossen blijven zitten. Dat geldt ook voor de zwarte aanslag. (Combinatie roet met zure regen). Wanneer u dan voor buitengevel impregneren kiest, dat zult u zien dat algen en mossen zich versneld ontwikkelen onder de impregneer laag. Die kunnen alleen verwijderd worden door het impregneer te verwijderen. Helaas zien we ook met grote regelmaat dat de voegen beschadigd zijn, omdat men met een te hoge druk getracht heeft de gevel te reinigen.

buitengevel impregneren

Kies voor zekerheid. Laat uw buitengevel impregneren én reinigen

buitengevel impregneren

Wildhagen Dak- en Geveltechniek Breda heeft een aantrekkelijk combinatietarief voor buitengevel schoonmaken en buitengevel impregneren ontwikkeld. Op deze wijze kunnen wij u volledig ontzorgen en heeft u de garantie dat de werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de richtlijnen. Bovendien kunt u aanspraak maken op garantie wanneer onverhoopt een impregneermiddel niet optimaal werkt.

Voor een aantrekkelijke maatwerk offerte buitengevel stoomreinigen inclusief buitengevel impregneren komen wij graag bij u langs om de gevel in kaart te brengen.